Logistieke Distributie

Onze kernactiviteit is ons vermogen om onze klanten ieder product in voorraad op ieder moment tegen betaalbare prijzen wereldwijd te kunnen leveren. Om efficiënte en betrouwbare levering te kunnen bieden, hebben we magazijnen tot onze beschikking die samen in totaal 50.000 vierkante meter beslaan.

Alle gekochte goederen worden onder perfecte omstandigheden opgeslagen tot ze worden voorbereid en rechtstreeks naar wereldwijde klanten worden verstuurd. Ons snelle orderverwerkingssysteem en geavanceerde logistieke systeem maken een snelle levering mogelijk. Via onze groothandels kunnen we onze producten binnen 24 uur in Nederland en binnen 48 uur in Europa leveren. Strikte kwaliteitscontrole garandeert service en levering van hoog niveau.

AutoStore

In 2012 hebben we een nieuw ultramodern magazijn gebouwd voor onze afdeling Perfume & Cosmetics. Dit magazijn bezit een van de meest innovatieve opslagsystemen die ooit geproduceerd zijn. Maar 97 bedrijven in de wereld gebruiken AutoStore en HTG is er trots op leidinggevend te zijn in geautomatiseerde magazijnen en distributie binnen Europa.

AutoStore rangschikt de goederen in bakken welke vervolgens op elkaar worden gestapeld in een aluminium rooster. Het systeem werkt met robots die zich op rails over het rooster bewegen om de goederen te leveren aan geïntegreerde orderverzamelstations. Het systeem is volledig geautomatiseerd en zorgt ervoor dat we onze producten efficiënter kunnen opslaan. Dit verlaagt het energieverbruik en de onderhoudskosten. De benodigde ruimte is ook tot 60% afgenomen en we kunnen orders 4 keer zo snel voorbereiden.

Daarnaast hebben we in 2015 het aantal robots verhoogd van 20 naar 32, waardoor we tot 5400 bakken per uur kunnen verwerken.